donderdag 13 januari 2011

Pastasalade met basilicumolie

400 g farfalle (zak a 500 g)
1 teen knoflook
2 zakjes verse basilicum (a 15 g)
6 eetlepels olijfolie
25 g pijnboompitten
1 bakje cherrytomaten (250 g)
2 potten gegrilde paprika's (pot a 295 g)
1 blik artisjokken (400 g)
50 g grano padano (kaas ca. 200 g)
1 zak rucola (75 g)
Materialen
staafmixer
Bereiden
Farfalle koken volgens aanwijzingen op verpakking. Pasta afgieten en onder koud water afspoelen. Knoflook pellen. Met staafmixer basilicum met knoflook en olie fijnmalen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren. Cherrytomaatjes doormidden, gegrilde paprika in dunne repen en artisjokken (eerst laten uitlekken) elk in 4 parten snijden. Farfalle mengen met basilicumolie, pijnboompitten, tomaatjes, paprika en artisjok. Zout en peper naar smaak toevoegen. Salade afgedekt in koelkast zetten; ca. 1 uur voor opdienen eruit halen. Grana Padano raspen. Vlak voor serveren rucola door salade mengen en kaas erover strooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten