donderdag 13 januari 2011

Linzensalade met gegrilde citroenkip

200 g kipfilet
1 rode paprika (of geel)
1 takje trostomaten
2 eetlepels citroensap
1 blik gekookte linzen (uitgelekt ca. 250 g)
1 zakje rucola (sla, 75 g) in stukken
2 eetlepels olijfolie
Materialen
grillpan
Bereiden
Bestrijk de kipfilet, de paprika en de tomaatjes heel dun met olie. Gril de hele kipfilet en de paprika in zijn geheel rondom op de grillpan in 15-18 minuten gaar en gril de laatste 5 minuten de tomaatjes (incl. takjes) mee. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de kipfilet in schuine plakken, bestrooi ze met zout en peper naar smaak en besprenkel met citroensap. Schep de linzen en de rucola om met de rest van de olie en breng eventueel pittig op smaak met peper. Verdeel de salade over twee borden en beleg hem met de plakken kip, de paprika en de tomaatjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten