donderdag 13 januari 2011

Frisse salade met feta en croutons

1 ciabatta (Italiaans brood, 250 g)
4 uien
4 eetlepels (olijf)olie
1 tomaat
1 komkommer
1 zak gemengde ijsbergsla extra (200 g)
1 eetlepel azijn
300 g fetakaas
1 beker croutons Italiaanse kruiden (75 g)
Bereiden
Ciabatta volgens gebruiksaanwijzing afbakken. Uien pellen en in zessen snijden. Helft van olie in koekenpan verhitten en uien 15 min. op matig vuur bakken tot ze bruin zijn. Komkommer wassen en met kaasschaaf in dunne plakken schaven. Tomaten wassen en in stukjes snijden. IJsbergsla over vier borden verdelen. Komkommer en tomaat op sla leggen. Van rest van olie, azijn, zout en peper dressing roeren. Dressing over salade verdelen. Feta en uien over sla verdelen. Met croutons garneren. Met brood serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten