donderdag 13 januari 2011

Saffraan-honing-amandelcake

Saffraan-honing-amandelcake
hapje bereiden 90 min 15 stuks

Bron AllerHande april 2000
Keuken Wereldkeuken
Type culinair, gebak, vegetarisch, Kerst, High Tea, Hobbykoken, Feestelijk, Engels, Picknick, Pasen
Kooktechniek oven
Bevat Energie 180 kcal- Eiwit 4 g- Vet 8 g- Koolhydraten 23 g (per eenpersoonsportie)
Beoordeel dit recept!
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren(18 stemmen)

Zet op Mijn lijst
Toevoegen aan Mijn Kookschrift
Afdrukken
E-mail dit recept
Deel dit recept op twitter, facebook of hyves
Ingrediënten
1 zakje saffraan (kruiden)
1 zakje amandelschaafsel (45 g)
1/2 limoen
75 g boter of margarine
125 g suiker
75 g verse roomkaas (` 100 g)
5 eetlepels honing
3 eieren (middel groot)
175 g bloem
2 theelepels bakpoeder
Materialen
vierkant stuk bakpapier van ca. 34 cm
paperclips
Bereiden
1. Saffraan in 1 eetlepel kokend water weken. Intussen oven voorverwarmen op 150 °C of gasovenstand 2. Amandelen in droge koekenpan bruin roosteren en op bord laten afkoelen. Schil van limoen onder koud stromend water schoonboenen en dun raspen. Van bakpapier randen ca. 3 cm terugvouwen, tot vierkant bakje van ca. 22 cm vouwen. Hoeken met paperclips vastzetten. 2. In kom boter met suiker en roomkaas (met handmixer) in ca. 5 minuten tot zacht mengsel kloppen. Eieren één voor één erdoor kloppen. Saffraan, limoenrasp en 3 eetlepels honing erdoor roeren. Bloem en bakpoeder zeven en met ca. 2 eetlepels tegelijk luchtig door beslag scheppen. Helft van geroosterde amandelen erdoor scheppen. Beslag in cakevorm schenken, bovenkant gladstrijken. 3. Cake in midden van oven in ca. 1 uur gaar en lichtbruin bakken. Warme cake met rest van honing bestrijken, rest van amandelen erover strooien. Cake laten afkoelen. Bakpapier van cake los trekken en cake in reepjes gesneden serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten