donderdag 13 januari 2011

Wraps met Griekse gyrossalade en witte rijst

1 eetlepel olie
350 g gyrosreepjes
2 (rode) uien, fijngesneden
1 courgette, in blokjes
50 g witte rijst
4 wraptortilla's (280 g)
100 ml knoflooksaus
1 klein struikje andijvie, grofgesneden
75 g feta (kaas)
50 g zwarte olijven zonder pit in ringen
Bereiden
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de gyrosreepjes in 3 minuten bruin. Voeg de ui en courgette toe en bak ze 5 minuten mee, schep af en toe om. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep hem vervolgens door de gyrosreepjes. Houd de rijst met het vlees warm op laag vuur.

Prik een gaatje in de verpakking van de tortilla's en verwarm ze 30 seconden op vol vermogen (700 watt) in de magnetron.

Besmeer de tortilla's dun met 4 eetlepels knoflooksaus. Verdeel de andijvie over de tortilla's en schep het gyros-rijstmengsel erop. Bestrooi met de feta en olijfringetjes.

Rol de tortilla's strak op en serveer ze direct. Geef de rest van de knofl ooksaus erbij als dip.

Tip

Vervang voor een viswrap de gyrosreepjes door twee blikjes uitgelekte tonijn (naturel of in olijfolie) of gerookte makreel en de andijvie door beetgare sperzieboontjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten