donderdag 13 januari 2011

Gegrilde karbonades met tuinbonen

4 teentjes knoflook
2 laurierblaadjes
2 gedroogde chilipepertjes
6 takjes tijm
1 theelepel milde paprikapoeder
3 eetlepels olijfolie
4 ribkarbonades (a 150 g)
1 pak tuinbonen (diepvries 300 g)
1 ui
3 tomaten
2 bosuitjes
zout en peper
Voorbereiden
Knoflook pellen en snipperen. Laurierblaadjes en chilipepertjes verkruimelen. Blaadjes van 4 takjes tijm rissen. In kommetje knoflook, laurier, chilipeper, tijm, paprikapoeder en 2 eetlepels olie mengen. Karbonades goed met kruidenmengsel bestrijken en minimaal 1 uur afgedekt in koelkast laten staan.

Bereiden
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Karbonades vlak onder hete grill schuiven en in 10 à 15 minuten bruin en gaar grillen, vlees halverwege omdraaien. Intussen tuinbonen ca. 6 minuten in bodempje kokend water gaar koken en in vergiet laten uitlekken. Ui pellen en snipperen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen en vruchtvlees in blokjes snijden. Bosuitjes in dunne ringetjes snijden. Blaadjes van laatste 2 takjes tijm rissen. In ruime koekenpan rest van olie verhitten en ui ca. 2 minuten fruiten. Tomaten toevoegen en het geheel goed omscheppen. Tuinbonen en takjes tijm toevoegen. Groentemengsel goed doorwarmen en op smaak brengen met zout en peper. Karbonades bestrooien met zout en serveren met tuinbonen. Garneren met ringetjes bosui. Lekker met gebakken aardappels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten