donderdag 13 januari 2011

Gegrilde eendenborst 'al diavolo'

1 sinaasappel schoongeboend
12 tasty tom tomaten
3-4 eetlepels Italiaanse olijfolie (fles a 500 ml)
2 teentjes knoflook in plakjes
3 rode pepers in reepjes
1 cayennepeper verkruimeld
400 ml volle rode wijn Italiaanse
6 eendenborsten op kamertemperatuur
6 takjes peterselie (zakje a 30 g) grof gesneden
Materialen
aluminiumfolie
grillpan
Bereiden
Rasp de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Ontvel de tomaten door ze in te kruisen en in heet water te dompelen. Snijd de helft van de tomaten in blokjes en de rest in plakjes. Verwarm 2 eetlepels olie en fruit de knoflook licht. Voeg de tomatenblokjes, 2 rode pepers, cayennepeper, sinaasappelrasp, -sap en wijn toe. Laat dit op hoog vuur al roerend in 15-20 minuten inkoken tot een stroperige saus. Voeg zout en peper toe. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Snijd een ruit-patroon in het vetlaagje van de eendenborsten. Wrijf ze in met zout en peper. Bestrijk ze aan de vleeskant met olie. Verhit de grillpan en gril de eend op het vetlaagje 4-5 minuten en 1 minuut op de andere kant. Laat het vlees op een bakplaat nog 4-5 minutenin de oven garen. Neem het uit de oven, bedek het met aluminiumfolie en laat het 2 minuten rusten. Verdeel de plakjes tomaat over 6 voorverwarmde borden en leg de eendenborst erop. Schep de saus erover en bestrooi met de peterselie en de rest van de rode peper. Lekker met haricots verts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten