donderdag 13 januari 2011

Salade met twee soorten geitenkaas en pestoboterhammen

40 g pijnboompitten
1 rode ui
80 g zongedroogde tomaten op olie
80 g feta (kaas)
4 eetlepels honing-mosterddressing
200 g aardappels (vastkokend)
1 bakje verse pesto (100 g)
2 eetlepels olijfolie
8 sneetjes casinobrood
2 rolletjes geitenkaas (` 113 g Chhvre de Bellay)
4 eetlepels vloeibare honing
300 g gemengde sla (zak ` 200 g)
1 zakje rocket slamelange (75 g)
olie om te frituren
Materialen
keukenpapier
aluminiumfolie
Bereiden
In droge koekenpan pijnboompitten lichtbruin roosteren. Ui pellen en in ringen snijden. Tomaten in reepjes snijden. Feta in blokjes snijden. Ui, tomaat en feta voorzichtig door honing-mosterddressing scheppen. Aardappels schoonboenen en met kaasschaaf in flinterdunne schijfjes schaven. Bord/vergiet bekleden met keukenpapier. In frituurpan olie verhitten tot 175 °C. Aardappelschijfjes in ca. 2 minuten goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken. Grill voorverwarmen op hoogste stand. In kommetje pesto losroeren met olie. Brood besmeren met pestomengsel en ca. 3 minuten onder grill roosteren, warm houden onder aluminiumfolie. Geitenkaasjes in 12 plakken snijden en op bakpapier zetten. Op elk stukje 1/3 eetlepel honing scheppen, geitenkaas in ca. 2 minuten lichtbruin laten worden. Slasoorten mengen en over vier borden verdelen. Tomaat-uimengsel erover verdelen. Op elk bord 3 plakken geitenkaas leggen. Garneren met aardappelschijfjes en pijnboompitten. Pestoboterhammen apart erbij serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten