donderdag 13 januari 2011

Konijn op z'n Limburgs

ho
1/2 konijn in delen (bak ca. 600 g)
3 laurierblaadjes
4 kruidnagels
150 ml rodewijnazijn
1 flesje bier (0.33 liter)
75 g boter
3 uien, in ringen
6 sneetjes ontbijtkoek, verkruimeld
4 el rinse appelstroop (beker 450 g)
Materialen
braadpan
Voorbereiden
1. Doe het konijn in een schaal. Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels, de rodewijnazijn en het bier toe. Voeg net zo veel water toe dat het vlees helemaal onderstaat. Zet afgedekt in de koelkast en laat 24 uur marineren. Laat het konijn in 30 min. op kamertemperatuur komen. Neem uit de marinade, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Bestrooi royaal met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak het vlees in ca. 3 min. rondom bruin. Voeg de marinade toe en laat afkoelen. Bewaar afgedekt in de koelkast als u niet meteen gaat stoven.

Bereiden
2. Laat het konijn in de marinade in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. Zet de pan met het konijn op het vuur tot het vocht kookt. Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en fruit de ui 5 min. Voeg samen met de ontbijtkoek en de appelstroop toe aan het vlees. Laat met de deksel op de pan op de kleinste pit 2 uur stoven. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met ovenschaal schorseneer met romige kaassaus* (koelvers).

Tip

U kunt stap 1 al één dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten