donderdag 13 januari 2011

Stamppot van gegrilde en rauwe prei

600 g kruimige aardappels
3 stengels prei
1 eetlepel olijfolie
100 ml halfvolle melk
2 eetlepels crème fraîche (halfvet)
100 g harde geitenkaas (Hollandse), in kleine blokjes
3 zongedroogde tomaten in olie, in stukjes
Materialen
grillpan
Bereiden
Aardappels schillen, in stukken snijden en in pan met bodempje water en zout naar smaak afgedekt in 20 min. gaarkoken. Intussen prei schoonmaken. Van prei grootste gedeelte in dikke schuine ringen van 1 cm snijden, klein stukje in zeer dunne ringetjes snijden (wordt rauw in stamppot verwerkt). Grillpan verhitten. Dikke schuine preiringen dun met olie bestrijken en lichtbruin en net gaar roosteren, af en toe keren. Melk verwarmen. Aardappels afgieten en met melk fijnstampen. Crème fraîche, geroosterde dikke preiringen, rauwe dunne preiringetjes en geitenkaas door aardappelpuree scheppen. Stamppot over twee borden verdelen. Met tomaatstukjes garneren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten