donderdag 13 januari 2011

Gepofte aardappel met diverse vullingen

4 grote vastkokende aardappels
Kruidenroom:
125 ml zure room
1/2 theel. mosterd
1 eetl. gehakte bieslook
(vers of diepvries)
1 eetl. gehakte peterselie
(vers of diepvries)
peper en zout
1 teentje geperste knoflook
Pikante tomatensaus:
6 eetl. tomatenketchup
1 gesnipperde ui
1 teentje geperste knoflook
1 theel. sambal oelek
100 g gehakte salami of chorizo
Tonijnmayonaise:
klein blikje tonijn
2 gehakte lente-/bosuitjes
6 eetl. mayonaise
peper en zout
2 eetl. citroensap


Voorbereiden:
Borstel de aardappelen schoon en prik de schil op verschillende plaatsen in met een vork of satéprikker. Leg de aardappelen in een cirkel op keukenpapier of in een platte magnetronschaal. Gaar ze op 800 Watt, onafgedekt voor twee aardappels 6-8 minuten en voor 4 aardappels 10-12 minuten. Keer ze halverwege en laat ze 3 minuten nagaren. Meng de ingrediënten voor de verschillende vullingen.

Bereiden:
Snijd de aardappelen aan de bovenzijde open. Druk de aardappelen iets verder open en verdeel de vullingen erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten