donderdag 13 januari 2011

Picknickbol met tonijn

1 boulle beurre, (brood)
4 el tapenade van zongedroogde tomaten (potje 140 g)
2 blikjes tonijn in olijfolie (a 185 g), uitgelekt
1 pot gegrilde paprika's rood (295 ml), in reepjes
1 zakje selderij (40 g), blad
1 bakje Parmigiano Reggiano flakes, (kaas, 100 g)
Bereiden
Snijd de kap van het brood en hol het brood tot op 1 cm uit. Besmeer de binnenkant van het brood met de tapenade. Vul het brood met 1/3 van de tonijn, 1/3 van de gegrilde paprika en 1/3 van de selderij. Maak zo 3 lagen en bestrooi elke laag met de flakes en (versgemalen) peper. Druk de vulling steeds stevig aan. Leg de kap weer op het brood en verpak het brood strak in vershoudfolie. Leg het brood minimaal 2 uur in de koelkast. Leg een plank met een zwaar voorwerp (bijv. literpak melk of blik) op het brood zodat de smaken goed kunnen intrekken. Neem het brood verpakt mee en snijd het ter plekke met een scherp (brood)mes in punten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten