donderdag 13 januari 2011

Asperge-peterseliepannetje uit de oven

500 g witte asperges
4 eieren
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
1 stukje geitenkaas Bettine Blanc (ca. 145 g)
4 el verse platte peterselie, fijngesneden
Materialen
4 ovenbestendige minibraadpannetjes of schaaltjes, ingevet
Bereiden
1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden. Kook 10 min. in ruim water. Giet af, laat iets afkoelen en snijd in 3 stukken. Verdeel over de pannetjes of schaaltjes. 2. Verwarm de oven voor op 190 °C. Klop de eieren los met de crème fraîche, verkruimel de geitenkaas erboven en schep om. Voeg de peterselie en peper en zout naar smaak toe. Schenk over de asperges en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Lekker met geroosterd brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten