donderdag 13 januari 2011

Twee soorten kaaskoekjes

1/2 zakje verse dille (a 15 g)
4 zongedroogde tomaten op olie (1 pot)
10 zwarte olijven zonder pit
1 rode peper
200 g boter (op kamertemperatuur)
200 g geraspte pittige kaas (bijvoorbeeld grana padano)
1 ei
200 g zelfrijzend bakmeel
Materialen
plasticfolie
bakpapier
Voorbereiden
Dille fijnsnijden. Zongedroogde tomaatjes en olijven goed droogdeppen en fijnhakken. Peper halveren, zaadjes verwijderen en peper in heel kleine blokjes snijden. In kom boter met geraspte kaas mengen. Ei loskloppen en met vork door boter mengen. Bakmeel toevoegen en geheel tot soepel deeg kneden. Deeg in twee porties verdelen. Door ene portie dille en zongedroogde tomaatjes kneden, door andere portie olijven en rode peper. Als deeg te 'nat' is, wat meel toevoegen. Werkvlak met meel bestuiven. Van deeg rollen vormen van ca. 4 cm doorsnede. Deegrollen strak in plasticfolie wikkelen en ca. 30 minuten in koelkast laten opstijven.

Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat met bakpapier bekleden. Deeg in plakjes van ca. 4 mm dikte snijden. Plakjes op enige afstand van elkaar op bakplaat leggen. Bakplaat in midden van oven schuiven en kaaskoekjes in ca. 15 minuten gaar en lichtbruin bakken. Koekjes uit oven nemen en laten afkoelen. Kaaskoekjes tot gebruik in afgesloten trommel bewaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten