donderdag 13 januari 2011

Preisalade met gerookte kip

1 zak krielaardappelen (500 g)
1 prei, in ringen
1 groene appel (bijv. Granny Smith)
100 g gerookte kipfilet
6 el honing-mosterddressing (fles 270 ml)
Bereiden
1. Kook de krieltjes met schil in ca. 15 min. gaar, laat iets afkoelen en snijd in plakken van cm. 2. Breng water met zout aan de kook. Snijd de onderkant van de prei, snijd deze in de lengte in, spoel schoon onder stromend water en snijd in ringen. Kook 3 min. en spoel af met koud water. 3. Snijd de appel in 4 parten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel en de kip in dunne plakken. 4. Meng de aardappel met de prei, de appel en de dressing. Breng op smaak met peper. Schep de salade in een schaal en verdeel de kip erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten