donderdag 13 januari 2011

Couscoussalade

1/2 pak couscous (à 400 g)
3 eetlepels olijfolie
1 1/2 citroen
zout
300 g doperwten (diepvries)
1 rode paprika
3 bosuitjes
1/2 zakje verse munt (à 15 g)
200 g feta (kaas)
peper
Bereiden
Couscous in ruime kom doen en er ca. 3 dl kokend water over schenken. Olie, sap van 1/2 citroen en zout toevoegen. Couscous 5 minuten laten wellen. Intussen in pan met weinig water en zout doperwten in ca. 5 minuten gaar koken, in vergiet afspoelen met koud water en laten uitlekken. Met vork couscous tot losse korrels roeren. Couscous laten afkoelen, regelmatig omscheppen. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Bosui in ringetjes snijden. Feta in blokjes snijden. Muntblaadjes fijnsnijden. Tweede citroen schoonboenen en in partjes snijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten