donderdag 13 januari 2011

Gevulde filetlapjes met munt en limoen

2 schaaltjes varkensfiletlapjes (a 2 stuks)
1 limoen
1 teen knoflook, in plakjes
1/2 bakje munt (a 15 g), alleen de blaadjes
1 tl mosterd
3 el olijfolie
Materialen
cocktailprikkers, staafmixer
Bereiden
1. Snijd een inkeping aan de zijkant van de varkensfiletlapjes zodat een soort envelopje ontstaat. Pers 1/2 limoen uit. Pureer de knoflook, de munt, de mosterd, 1 el olie, het limoensap en peper en zout tot een gladde pasta. Vul het vlees met de pasta. Prik vast met een prikker. 2. Verhit de rest van de olie in een braadpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het op middelhoog vuur rondom bruin. Laat het vlees op laag vuur in ca. 12 min. gaar worden. 3. Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd de rest van de limoen in partjes. Snijd het vlees in plakken en verdeel over 4 borden. Garneer met de limoen. Lekker met aardappel kerstboompjes met spinazie (diepvries) en de haricots verts (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Tip

U kunt het vlees een paar uur van tevoren vullen. Bewaar afgedekt in de koelkast, en laat voor het braden op kamertemperatuur komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten