donderdag 13 januari 2011

Visduo met wijn-dillesaus

1 sjalot, gesnipperd
10 zwarte peperkorrels
150 ml droge witte wijn
150 ml visfond (pot 380 ml)
1 flesje kookroom (250 ml)
1 el verse dille, fijngesneden
3 el olijfolie
1 schaal kabeljauwhaasjes (ca. 250 g)
1 schaal Schotse zalmfilet (ca. 250 g)
1 el kappertjes
Bereiden
1. Breng in een steelpan de sjalot, de peperkorrels en de wijn aan de kook. Kook tot de helft in. Zeef boven een kom en schenk het vocht terug in de pan. Voeg de visfond toe en kook tot de helft in. Voeg de kookroom toe en kook tot de helft in. Roer de dille erdoor en houd op laag vuur warm. 2. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan. Deel de vis in 4 stukken en bestrooi met peper en zout. Bak de kabeljauw in 6-8 min. gaar, voeg na 2 min. de zalm toe en bak tot hij rosé is. Keer halverwege. 3. Leg op elk bord een stuk kabeljauw en zalm. Serveer met de saus en garneer met kappertjes. Lekker met verse tagliatelle en broccoli.

Tip

U kunt de saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm voor serveren op laag vuur op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten