donderdag 13 januari 2011

Salade van gegrilde romaatjes

1/2 citroen, schoongeboend
3 el olijfolie + extra voor invetten
2 el gedroogde oregano
2 bakjes romaatjes (kleine tomaatjes) (kleine tomaten, a 250 g)
1 kleine rode ui, in ringen
200 g witte kaasblokjes, verkruimeld
Materialen
grillmand of aluminium bakje, ingevet
barbecue
Bereiden
Steek de barbecue aan. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop in een kom de citroenrasp, het citroensap, de olie en oregano tot een dressing. Bewaar de dressing tot gebruik op kamertemperatuur. Doe de romaatjes in de grillmand en zet deze op de gloeiend hete houtskool. Gril de romaatjes ca. 4 min. tot er zwarte vlekjes op de velletjes komen. Schud de grillmand regelmatig, zodat de romaatjes gelijkmatig kleuren. Schep de romaatjes in een schaal, doe de uiringen en de kaas erbij en schenk de dressing erover. Voeg naar smaak peper en zout toe en schep de salade voorzichtig om.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten