donderdag 13 januari 2011

Komkommersalade

2 komkommers
1 zakje bosuitjes
1 zakje verse dille (15 g), fijngeknipt
50 g feta (kaas), verbrokkeld
2 eetlepels olijfolie extra vierge
1 theelepel witte wijnazijn
versgemalen zwarte peper
Bereiden
Schil de komkommers en halveer ze in de lengte. Schraap met een theelepel de zaadjes eruit en schaaf daarna de komkommers met een dunschiller in dunne linten. Schep de komkommerlinten in een vergiet om met wat zout en laat ze even staan. Snijd het groen van de bosui en snijd het in de lengte in heel dunne repen. Snijd het wit van de bosui in ringetjes. Klop in een slaschaal een dressing van olie, azijn en voeg zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. Schep de komkommerlinten met de reepjes en ringetjes bosui en de dille door de dressing en strooi de feta erover. Maal er tot slot wat peper over. Verdeel dit gerecht voor een voorgerecht over vier bordjes.

1 opmerking:

  1. lekker, veel minder olijfolie en azijn gebruikt. 1 komkommer en 3 tomaten gebruikt

    BeantwoordenVerwijderen