donderdag 13 januari 2011

Gemarineerde drumsticks in sinaasappelsaus

1 citroen
1/2 l versgeperst
sinaasappelsap
1 ui
4 tenen knoflook
40 g boter
8 drumsticks
zout
1 eetl. maïzena
1 eetl. oregano
(vers of diepvries)
of 1 theel. gedroogde


Voorbereiden:
Pers voor de marinade de citroen uit. Roer citroensap en sinaasappelsap door elkaar. Snijd de gepelde ui in dunne ringen. Doe de geperste knoflook en de uiringen bij het sap. Leg de drumsticks minstens een uur in deze marinade.

Bereiden:
Verhit de boter in een koekenpan. Haal de drumsticks uit de marinade en bak ze snel rondom bruin. Temper de hittebron en bak de drumsticks in ongeveer 15 minuten door en door gaar. Zeef intussen de marinade. Schep de gare drumsticks uit de pan en bestrooi ze met zout. Dek ze toe met aluminiumfolie om ze warm te houden. Maak de maïzena aan met een klein beetje water. Giet de marinade in de pan en breng aan de kook. Roer de maïzena door de marinade. Roer zodra de sinaasappelsaus is gebonden de oregano erdoor. Verdeel de drumsticks over de borden en giet de sinaasappelsaus eroverheen. Eet bij dit gerecht gepofte aardappels en gekookte lof of prei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten