maandag 10 oktober 2011

Aardappel-kaas-preitaart

1 pakje bladerdeeg
350 g geschilde aardappelen
1/2 ui
1 prei
1 theelepel komijn
gehakte peterselie
125 gr geraspte kaas
3 eieren
1 1/2 dl melk
zout, peper

Snijd de prei in ringen en de ui in stukjes en bak beide licht voor.
Laat het mengsel afkoelen en bestrooi het met komijn en peterselie.
Kook de aardappelen, laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes.
Bedek een taartvorm (doorsnede Ò 20 cm) met het bladerdeeg.
Klop in een kom de eieren met de melk los en voeg zout en peper toe.
Vul de taart om en om met laagjes aardappelschijfjes, kaas en groenten en
schenk het eiermengsel over de taartvulling.
Zet de taartvorm op het ovenrooster en bak de taart in Ò 35 minuten op 200¯C
gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten