maandag 10 oktober 2011

Zalmfilet a la minute met beurre blanc

tussengerecht voor 4 personen

1 1/2 dl witte wijn
2 sjalotjes, fijngehakt
250 gr koude boter in blokjes
grof zeezout
400 gr zalmfilet met vel
zout, peper
1 dl sherryazijn
1/2 eetlepel mosterd
2 dl olijfolie
8 kleine krieltjes in de schil
75 gr gemengde groene salade
schijfjes citroen

VOORBEREIDEN: wijn met sjalotjes aan de kook brengen. Tot 1/4 laten inkoken.
Zeven. Blokjes boter erdoor kloppen. Beurre blanc au bain-marie warm houden.
In ingevette ovenschaal laag zeezout strooien. Zalmfilet aan bovenzijde met
zout en peper bestrooien. Met velkant op zeezout leggen. Afgedekt koel
wegzetten. Vinaigrette kloppen van azijn, mosterd, olie, zout en peper.
BEREIDEN: oven voorverwarmen op 230 C. Krieltjes in ca10 minuten gaar
koken. Vis onafgedekt 3-5 minuten in oven zetten (vis moet rosé blijven).
Vel verwijderen. In repen snijden. Vinaigrette door sla mengen.
LAATSTE HAND: op borden sla, zalm, krieltjes en citroen schikken. Beurre
blanc erover schenken. Rest er apart bij geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten