tussengerecht voor 4 personen
   1 1/2 dl witte wijn
   2 sjalotjes, fijngehakt
   250 gr koude boter in blokjes
   grof zeezout
   400 gr zalmfilet met vel
   zout, peper
   1 dl sherryazijn
   1/2 eetlepel mosterd
   2 dl olijfolie
   8 kleine krieltjes in de schil
   75 gr gemengde groene salade
   schijfjes citroen
   VOORBEREIDEN: wijn met sjalotjes aan de kook brengen. Tot 1/4 laten inkoken.
   Zeven. Blokjes boter erdoor kloppen. Beurre blanc au bain-marie warm houden.
   In ingevette ovenschaal laag zeezout strooien. Zalmfilet aan bovenzijde met
   zout en peper bestrooien. Met velkant op zeezout leggen. Afgedekt koel
   wegzetten. Vinaigrette kloppen van azijn, mosterd, olie, zout en peper.
   BEREIDEN: oven voorverwarmen op 230 C. Krieltjes in ca10 minuten gaar
   koken. Vis onafgedekt 3-5 minuten in oven zetten (vis moet rosé blijven).
   Vel verwijderen. In repen snijden. Vinaigrette door sla mengen.
   LAATSTE HAND: op borden sla, zalm, krieltjes en citroen schikken. Beurre
   blanc erover schenken. Rest er apart bij geven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten