Visrolletjes met olijf-ansjovisragoñt
   Staartstuk met sperziebonen met kumquats
   Bietentaart met gorgonzola
   Lasagnerolletjes met drie kazen
   Gegratineerd vers fruit
   Visrolletjes met olijf-ansjovisragoñt
   Voorgerecht voor 4 personen
   500 gr kabeljauwfilet in 8 stukken snijden. Elk stuk in plakje bacon
   wikkelen
   en vastprikken. Vis in 2 eetlepels olijfolie 4 minuten bakken, in ovenschaal
   leggen en met zout en peper bestrooien. In oven Ò 8 minuten bakken op 180
   ËC.
   4 Stengels bleekselderij en 2 wortels, beide in reepjes, 2 minuten koken en
   mengen met 100 gr zwarte en 100 gr groene olijven in ringen, 8 ansjovisfi-
   lets, 2 eetlepels fijngesneden basilicum, zout, peper en 2 eetlepels
   olijfolie. Bij vis serveren.
   Staartstuk met sperziebonen met kumquats
   Hoofdgerecht voor 4 personen
   600 gr rundvlees (dikke lende) met peper bestrooien. Vlees in 1 eetlepel
   olie per kant 6-8 minuten bakken. Vlees uit pan nemen en warm houden.
   Aanbaksels losroeren met 3 dl vleesfond en tot 1/2 laten inkoken. 1 Eetlepel
   sinaasappellikeur, zout en peper erdoor roeren. Van vuur af 50 gr boter in
   klontjes erdoor kloppen. 350 gr Sperziebonen Ò 10 minuten koken. 2 Fijnge-
   sneden sjalotjes in 25 gr boter 5 minuten bakken. 1 Rode ui en 6 kumquats,
   in plakjes 3 minuten meebakken. Bonen erdoor scheppen. Vlees met saus en
   bonen serveren.
   Bietentaart met gorgonzola
   Bijgerecht voor 4 personen
   4 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot cirkel van 22 cm
   doorsnede . Lage ingevette taartvorm doorsnede 18 cm met deeg bekleden.
   Bakpapier en steunvulling (oude bonen) op deegbodem leggen en deegbodem in
   oven van 180 ËC Ò 30 minuten bakken. Steunvulling en bakpapier verwijderen
   en bodem nog 10 minuten bakken. 200 gr Magor (kaas) mengen met 2 eetlepels
   fijngesneden kervel en peper. Kaasmengsel op taartbodem strijken. 500 gr
   Gekookte bietjes in dunne plakken erop leggen. Met kervel garneren.
   Lasagnerolletjes met drie kazen
   Bijgerecht voor 4 personen
   250 gr mascarpone en 250 gr ricotta of roomkaas mengen met zout, peper en
   nootmuskaat. In 1 eetlepel olie 200 gr grof gehakte spinazie met zout en
   peper 2 minuten bakken en laten uitlekken. Spinazie door kaasmengsel roeren.
   10 Lasagnevellen 5 minuten koken en op doek laten uitlekken. Lasagnevellen
   in lengte halveren, losjes oprollen en in ingevette ovenschaal zetten.
   Kaasmengsel in pastarolletjes scheppen. Pastarolletjes met 2 eetlepels
   olijfolie bestrijken en met 75 gr parmezaanse kaas bestrooien. 30-35 Minuten
   bakken in oven van 180 ËC.
   Gegratineerd vers fruit
   Nagerecht voor 4 personen
   3 1/2 dl water met 100 gr suiker en 1 opengesneden vanillestokje 5 minuten
   koken. Iets laten afkoelen. 600 gr Fruit (druiven, ananas en mango) in
   stukken snijden. Fruit door suikerstroop roeren en 1 uur laten intrekken.
   Fruit laten uitlekken en over 4 eenpersoons-schaaltjes verdelen. 4 dl Cräme
   fraåche over fruit scheppen. Bestrooien met 4 eetlepels donkere basterdsui-
   ker en onder hete grill laten caramelliseren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten