maandag 10 oktober 2011

Aardappel-olijven muffins

, 6-8 muffins

100 gr ontbijtspek, gesnipperd
2 sjalotjes, gesnipperd
zout, peper
2 eieren, gesplitst
200 gr rauwe aardappels, geraspt
100 gr bloem, gezeefd
1 theelepel bakpoeder
25 gr gesmolten boter
1 theelepel tijm, gedroogd
12 groene olijven, in plakjes
extra nodig: muffinbakplaat, ingevet

Oven voorverwarmen op 200 C. In droge koekepan spek uitbakken. Sjalot
toevoegen, ca 5 minuten bakken. Laten afkoelen. Mengen: eidooiers, aardappel,
bloem, bakpoeder, boter, tijm, olijven, zout, peper, spek en sjalot.
Eiwitten stijfkloppen en door massa scheppen. Holletjes van bakplaat tot 2/3
vullen. In midden van oven in 20-25 minuten gaar bakken.
Idee: vervang tijm en olijven door 1 theelepel mosterdpoeder en 1 theelepel
rozemarijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten