, 6-8 muffins
   100 gr ontbijtspek, gesnipperd
   2 sjalotjes, gesnipperd
   zout, peper
   2 eieren, gesplitst
   200 gr rauwe aardappels, geraspt
   100 gr bloem, gezeefd
   1 theelepel bakpoeder
   25 gr gesmolten boter
   1 theelepel tijm, gedroogd
   12 groene olijven, in plakjes
   extra nodig: muffinbakplaat, ingevet
   Oven voorverwarmen op 200 C. In droge koekepan spek uitbakken. Sjalot
   toevoegen, ca 5 minuten bakken. Laten afkoelen. Mengen: eidooiers, aardappel,
   bloem, bakpoeder, boter, tijm, olijven, zout, peper, spek en sjalot.
   Eiwitten stijfkloppen en door massa scheppen. Holletjes van bakplaat tot 2/3
   vullen. In midden van oven in 20-25 minuten gaar bakken.
   Idee: vervang tijm en olijven door 1 theelepel mosterdpoeder en 1 theelepel
   rozemarijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten