maandag 10 oktober 2011

Groentenquiche met Quornblokjes

(6 personen)

100 gr kikkererwten
1 bosje peterselie
1 grote rode paprika
6 eetlepels olijfolie
peper, zout
150 gr Quorn in blokjes
1 pak kant-en-klaar bladerdeeg
50 gr Gruyäre
2 eieren
2 dl room
1 1/2 dl melk
nootmuskaat

Laat de kikkererwten een nacht in water weken en kook ze zonder zout gaar.
Hak de peterselie fijn.
Was de paprika, snijd hem doormidden, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en
snijd het vruchtvlees in grote stukken.
Stoof die in 3 eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de Quorn in blokjes en stoof die in 3 eetlepels olijfolie.
Rol het bladerdeeg uit en leg het in een bakvorm (Ò 30 cm).
Leg er eerst een laagje Quorn op en verdeel er dan de kikkererwten, peterse-
lie, paprika en de rest van de Quorn over.
Bestrooi met de geraspte Gruyäre.
Meng de eieren door de room, de melk en nootmuskaat en roer goed.
Breng op smaak met peper en zout en overgiet er de quiche mee.
Bak de taart 1 uur in een op 200¯C voorverwarmde oven en dien hem direct op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten