maandag 10 oktober 2011

Bladerdeeg-taartjes met frambozen en room

Nagerecht (4 personen)
6 plakjes diepvries-bladerdeeg, ontdooid
Ò 4 eetlepels slagroom
6 eetlepels suiker
3 bakjes frambozen (ca 150 g, eventueel diepvries)
2 1/2 dl slagroom
extra nodig: rond uitsteekvormpje doorsnee 10-15 cm, ingevette bakplaat

Oven voorverwarmen op 220 C.
Plakjes bladerdeeg dun uitrollen en er rondjes van doorsnee 10-15 cm
uitsteken.
Deegrondjes op bakplaat leggen en met vork hele deegbodem inprikken. Deeg
bestrijken met slagroom en suiker erover strooien.
Bladerdeeg-taartjes in midden van oven in ca 8 minuten goudbruin bakken. Uit
oven op bordjes leggen en frambozen erop leggen.
Direct serveren met ongeklopte slagroom.
Bak de bladerdeeg-rondjes een dag eerder en bewaar ze in een afgesloten
koektrommel. Leg ze eventueel enkele minuten in een warme oven, voordat u ze
serveert.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten