nagerecht voor 8-10 personen
   voor de honingparfait:
   6 eidooiers
   100 gr honing
   3 dl slagroom
   1 eetlepel calvados (eau de vie van appel)
   voor de kaneelparfait:
   75 gr suiker
   4 kaneelstokjes
   5 eidooiers
   1/2 theelepel kaneel, gemalen
   3 dl slagroom
   1 eetlepel kaneellikeur
   extra nodig: metalen geribbelde cakevorm (reerug)
   BEREIDEN: Honingparfait: in kom in pan met heet water eidooiers met honing
   au bain-marie tot romig mengsel kloppen. Al roerende laten afkoelen.
   Slagroom lobbig kloppen. Room en calvados door dooiermengsel spatelen.
   Honingparfait in vorm scheppen. 30 minuten in vriezer zetten.
   Kaneelparfait: 50 gr suiker met 1 dl water aan de kook brengen. Kaneelstok-
   jes toevoegen, stroopje zachtjes tot helft laten inkoken. Zeven en iets
   laten afkoelen. In kom eidooiers met rest van suiker, kaneelstroopje en
   kaneelpoeder au bain-marie tot romig mengsel kloppen. Al roerende laten
   afkoelen.
   Slagroom lobbig kloppen. Room en kaneellikeur door dooiermengsel spatelen.
   Kaneelparfait op honingparfait scheppen. Minstens 4 uur in vriezer laten
   opstijven.
   AFWERKEN: vorm op grote schaal storten en plakjes ervan snijden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten