maandag 10 oktober 2011

Kaneel-honingparfait

nagerecht voor 8-10 personen

voor de honingparfait:
6 eidooiers
100 gr honing
3 dl slagroom
1 eetlepel calvados (eau de vie van appel)
voor de kaneelparfait:
75 gr suiker
4 kaneelstokjes
5 eidooiers
1/2 theelepel kaneel, gemalen
3 dl slagroom
1 eetlepel kaneellikeur
extra nodig: metalen geribbelde cakevorm (reerug)

BEREIDEN: Honingparfait: in kom in pan met heet water eidooiers met honing
au bain-marie tot romig mengsel kloppen. Al roerende laten afkoelen.
Slagroom lobbig kloppen. Room en calvados door dooiermengsel spatelen.
Honingparfait in vorm scheppen. 30 minuten in vriezer zetten.
Kaneelparfait: 50 gr suiker met 1 dl water aan de kook brengen. Kaneelstok-
jes toevoegen, stroopje zachtjes tot helft laten inkoken. Zeven en iets
laten afkoelen. In kom eidooiers met rest van suiker, kaneelstroopje en
kaneelpoeder au bain-marie tot romig mengsel kloppen. Al roerende laten
afkoelen.
Slagroom lobbig kloppen. Room en kaneellikeur door dooiermengsel spatelen.
Kaneelparfait op honingparfait scheppen. Minstens 4 uur in vriezer laten
opstijven.
AFWERKEN: vorm op grote schaal storten en plakjes ervan snijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten