Bieslookflensje met paddestoelen
   Konijn met sperziebonen en citroen
   Uiengratin met kaas-toast
   Laurieraardappelen met groene saus
   Meloen met fruitsalade en meringue
   Bieslookflensje met paddestoelen
   Voorgerecht voor 4 personen
   Van 80 gr bloem, 2 eieren, 2 1/2 dl melk en 1/4 theelepel zout beslag
   kloppen. In 2 eetlepels olie van beslag 4 flensjes bakken. Zodra elk flensje
   aan een kant gestold is 1/2 eetlepel bieslook erover strooien. Flensjes
   keren. In 30 gr boter 2 gesnipperde sjalotjes en 1 geperst knoflookteentje 5
   minuten bakken. 500 gr Paddestoelen (kastanjechampignons, shii-take), in
   stukjes, 5 minuten meebakken. 1 Eetlepel dragonblaadjes, 2 dl slagroom, zout
   en peper 2 minuten meewarmen. Vulling over flensjes verdelen.
   Konijn met sperziebonen en citroen
   Hoofdgerecht voor 4 personen
   4 aardappelen in blokjes van 1 cm snijden en in 3 eetlepels olijfolie 15
   minuten bakken. Blokjes uit pan scheppen. 4 Kleine konijnebouten met 2
   takjes rozemarijn in achtergebleven vet in 10 minuten rondom bruin bakken. 4
   dl Droge witte wijn erbij schenken en konijn afgedekt Ò 1 uur stoven. 200 g
   Sperziebonen 10 minuten koken. Bonen, aardappelblokjes, 4 schijfjes citroen,
   geraspte schil van 1 citroen, zout en peper bij konijn leggen en 10 minuten
   meestoven.
   Uiengratin met kaas-toast
   Bijgerecht voor 4 personen
   1 kg uien in ringen in 5 eetlepels boter Ò 10 minuten bakken. Zout, peper en
   3 eetlepels sherry toevoegen en vocht laten verdampen. 3 Eetlepels bloem
   erdoor roeren en 3 minuten meebakken. 1 Theelepel tijm, 1 blik tomaatblokjes
   (400 gr) en 2 dl kippebouillon toevoegen en 20 minuten meekoken. Mengsel in
   ovenschaal scheppen. 1 Stokbrood in plakjes met boter bestrijken en in
   uimengsel steken. 100 gr Geraspte belegen kaas erover strooien en in oven op
   225 ËC in 20-25 minuten gratineren.
   Laurieraardappelen met groene saus
   Bijgerecht voor 4 personen
   8 geschilde aardappelen 4 maal diep insnijden. In elke snede laurierblad
   steken. Aardappelen in ingevette ovenschaal met 50 gr gesmolten boter
   bedruppelen. In oven van 225 ËC 30-45 minuten bakken en met zeezout be-
   strooien.
   Saus: 3 sjalotjes, 30 gr peterselie, 2 eetlepels kappertjes, 1/2 eetlepel
   geraspte citroenschil en 1 theelepel mosterd pureren. 3/4 dl Olijfolie in
   dun straaltje toevoegen tot saus crämig is. Op smaak brengen met zout, peper
   en citroensap.
   Meloen met fruitsalade en meringue
   Nagerecht voor 4 personen
   2 meloenen halveren en uithollen. Vruchtvlees in stukjes snijden en mengen
   met 12 aardbeien, 4 gehalveerde ontpitte abrikozen en 4 eetlepels Grand
   Marnier. Fruit 1 uur marineren. 3 Eiwitten met snufje zout stijfkloppen, 150
   gr suiker erdoor kloppen tot eiwit glanzend is. 1/2 Liter vanille-ijs in
   bolletjes en fruit in meloenen scheppen. Eiwitschuim in spuitzak doen en op
   gevulde meloenen spuiten. Eiwit in oven op 200 ËC in 8-12 minuten lichtbruin
   bakken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten