maandag 10 oktober 2011

Menu 6

Bieslookflensje met paddestoelen
Konijn met sperziebonen en citroen
Uiengratin met kaas-toast
Laurieraardappelen met groene saus
Meloen met fruitsalade en meringue

Bieslookflensje met paddestoelen
Voorgerecht voor 4 personen

Van 80 gr bloem, 2 eieren, 2 1/2 dl melk en 1/4 theelepel zout beslag
kloppen. In 2 eetlepels olie van beslag 4 flensjes bakken. Zodra elk flensje
aan een kant gestold is 1/2 eetlepel bieslook erover strooien. Flensjes
keren. In 30 gr boter 2 gesnipperde sjalotjes en 1 geperst knoflookteentje 5
minuten bakken. 500 gr Paddestoelen (kastanjechampignons, shii-take), in
stukjes, 5 minuten meebakken. 1 Eetlepel dragonblaadjes, 2 dl slagroom, zout
en peper 2 minuten meewarmen. Vulling over flensjes verdelen.

Konijn met sperziebonen en citroen
Hoofdgerecht voor 4 personen

4 aardappelen in blokjes van 1 cm snijden en in 3 eetlepels olijfolie 15
minuten bakken. Blokjes uit pan scheppen. 4 Kleine konijnebouten met 2
takjes rozemarijn in achtergebleven vet in 10 minuten rondom bruin bakken. 4
dl Droge witte wijn erbij schenken en konijn afgedekt Ò 1 uur stoven. 200 g
Sperziebonen 10 minuten koken. Bonen, aardappelblokjes, 4 schijfjes citroen,
geraspte schil van 1 citroen, zout en peper bij konijn leggen en 10 minuten
meestoven.

Uiengratin met kaas-toast
Bijgerecht voor 4 personen

1 kg uien in ringen in 5 eetlepels boter Ò 10 minuten bakken. Zout, peper en
3 eetlepels sherry toevoegen en vocht laten verdampen. 3 Eetlepels bloem
erdoor roeren en 3 minuten meebakken. 1 Theelepel tijm, 1 blik tomaatblokjes
(400 gr) en 2 dl kippebouillon toevoegen en 20 minuten meekoken. Mengsel in
ovenschaal scheppen. 1 Stokbrood in plakjes met boter bestrijken en in
uimengsel steken. 100 gr Geraspte belegen kaas erover strooien en in oven op
225 ËC in 20-25 minuten gratineren.

Laurieraardappelen met groene saus
Bijgerecht voor 4 personen

8 geschilde aardappelen 4 maal diep insnijden. In elke snede laurierblad
steken. Aardappelen in ingevette ovenschaal met 50 gr gesmolten boter
bedruppelen. In oven van 225 ËC 30-45 minuten bakken en met zeezout be-
strooien.
Saus: 3 sjalotjes, 30 gr peterselie, 2 eetlepels kappertjes, 1/2 eetlepel
geraspte citroenschil en 1 theelepel mosterd pureren. 3/4 dl Olijfolie in
dun straaltje toevoegen tot saus crämig is. Op smaak brengen met zout, peper
en citroensap.

Meloen met fruitsalade en meringue
Nagerecht voor 4 personen

2 meloenen halveren en uithollen. Vruchtvlees in stukjes snijden en mengen
met 12 aardbeien, 4 gehalveerde ontpitte abrikozen en 4 eetlepels Grand
Marnier. Fruit 1 uur marineren. 3 Eiwitten met snufje zout stijfkloppen, 150
gr suiker erdoor kloppen tot eiwit glanzend is. 1/2 Liter vanille-ijs in
bolletjes en fruit in meloenen scheppen. Eiwitschuim in spuitzak doen en op
gevulde meloenen spuiten. Eiwit in oven op 200 ËC in 8-12 minuten lichtbruin
bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten