(Sint Jacobsschelpen op prei)
   voorgerecht voor 6 personen
   6 coquilles Saint Jacques (Sint Jacobsschelpen), diepvries
   40 gr boter, in kleine dobbelsteentjes
   100 gr prei, in dunne schijfjes
   50 gr venkelknol, in dunne reepjes
   kerrie
   zout, peper
   3 eetlepels Noilly Prat (droge witte vermouth)
   6 plakjes bladerdeeg van 10 x 10 cm
   1 eidooier, losgeklopt
   1 kg grof zeezout
   extra nodig: 6 lege St. Jacobsschelpen
   VOORBEREIDEN: hard parelmoergedeelte van coquille verwijderen. Wit deel
   halveren. In 10 gr boter prei en venkel ca 5 minuten bakken. In elke schelp
   bedje van prei-venkelmengsel scheppen, gehalveerde coquille en oranje deel
   (kuit) erop leggen. Met wat zout, peper en beetje kerrie bestrooien. Noilly
   Prat en rest van boter erover verdelen. Ontdooide bladerdeegplakjes dun
   uitrollen. Over gevulde schelpen vouwen (vastplakken met eidooier). Uit rest
   van deeg 6 schelpjes snijden en met water op schelp plakken. Afgedekt in
   koelkast bewaren.
   BEREIDEN: oven voorverwarmen op 200 C. Deeg bestrijken met eidooier.
   Schelpen ca 8 minuten in van oven bakken. Op elk bord bedje zeezout strooien.
   Hete St. Jacobsschelpen erop zetten. Direct serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten