maandag 10 oktober 2011

Noix de Saint Jacques aux poireaux

(Sint Jacobsschelpen op prei)
voorgerecht voor 6 personen

6 coquilles Saint Jacques (Sint Jacobsschelpen), diepvries
40 gr boter, in kleine dobbelsteentjes
100 gr prei, in dunne schijfjes
50 gr venkelknol, in dunne reepjes
kerrie
zout, peper
3 eetlepels Noilly Prat (droge witte vermouth)
6 plakjes bladerdeeg van 10 x 10 cm
1 eidooier, losgeklopt
1 kg grof zeezout
extra nodig: 6 lege St. Jacobsschelpen

VOORBEREIDEN: hard parelmoergedeelte van coquille verwijderen. Wit deel
halveren. In 10 gr boter prei en venkel ca 5 minuten bakken. In elke schelp
bedje van prei-venkelmengsel scheppen, gehalveerde coquille en oranje deel
(kuit) erop leggen. Met wat zout, peper en beetje kerrie bestrooien. Noilly
Prat en rest van boter erover verdelen. Ontdooide bladerdeegplakjes dun
uitrollen. Over gevulde schelpen vouwen (vastplakken met eidooier). Uit rest
van deeg 6 schelpjes snijden en met water op schelp plakken. Afgedekt in
koelkast bewaren.
BEREIDEN: oven voorverwarmen op 200 C. Deeg bestrijken met eidooier.
Schelpen ca 8 minuten in van oven bakken. Op elk bord bedje zeezout strooien.
Hete St. Jacobsschelpen erop zetten. Direct serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten