maandag 10 oktober 2011

Gebraden konijn met knoflooksaus

Hoofdgerecht voor 4 personen

1 tam konijn (met lever) in stukken
2 dl olijfolie
6 gepelde teentjes knoflook
4 takjes tijm
1 blaadje laurier
1/2 eetlepel azijn
zout, peper
extra nodig: een braadslede

De oven voorverwarmen op 180 C. het konijn (de lever bewaren) in de
braadslede
in 1/2 dl olie in 5-8 minuten rondom bruin braden. de braadslede in het
midden van de oven zetten en het konijn in 40- 50 minuten braden tot het
gaar is. Tijdens het braden het konijn regelmatig omdraaien en met olie
bestrijken.
Intussen de konijnelever met 4 teentjes knoflook, zout, peper, tijm en
laurier aan de kook brengen en afgedekt 15 minuten laten koken. Het mengsel
afgieten, de tijm en laurier verwijderen en de lever met de gekookte en 2
teentjes rauwe knoflook pureren. De azijn toevoegen en 1 1/2 dl olie
druppelsgewijs erbij schenken tot een romige saus ontstaat. De saus met zout
en peper op smaak brengen en bij het konijn serveren.

Advies: u kunt het konijn ook 1 1/2-2 uur op een lagere temperatuur (130 ËC)
in de oven braden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten