(salade met pomodori sechi)
   buffetgerecht voor 10 personen
   200 gr zongedroogde tomaten, in olie ingelegd (Italiaanse delicatessenwin-
   kel)
   1 teentje knoflook, gekneusd
   500 gr kastanjechampignons, in plakjes
   3 eetlepels fijngehakte peterselie
   500 gr veldsla
   300 gr parmaham, in reepjes
   1 dl balsamico-azijn
   3 dl olijfolie
   zout, peper
   Tomaatjes laten uitlekken (olie opvangen) en in reepjes snijden. In 3
   eetlepels van olie gekneusde knoflook ca minuten bakken. Knoflook verwijde-
   ren. Champignons toevoegen en al omscheppend op hoog vuur ca 3 minuten
   bakken. Op het laatst peterselie erdoor
   scheppen. Laten afkoelen. Veldsla in schaal doen. Tomaat, champignons en
   parmaham erover verdelen.
   Vinaigrette kloppen van azijn, olijfolie, zout en peper. Er apart bij geven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten