maandag 10 oktober 2011

Insalata

(salade met pomodori sechi)
buffetgerecht voor 10 personen

200 gr zongedroogde tomaten, in olie ingelegd (Italiaanse delicatessenwin-
kel)
1 teentje knoflook, gekneusd
500 gr kastanjechampignons, in plakjes
3 eetlepels fijngehakte peterselie
500 gr veldsla
300 gr parmaham, in reepjes
1 dl balsamico-azijn
3 dl olijfolie
zout, peper

Tomaatjes laten uitlekken (olie opvangen) en in reepjes snijden. In 3
eetlepels van olie gekneusde knoflook ca minuten bakken. Knoflook verwijde-
ren. Champignons toevoegen en al omscheppend op hoog vuur ca 3 minuten
bakken. Op het laatst peterselie erdoor
scheppen. Laten afkoelen. Veldsla in schaal doen. Tomaat, champignons en
parmaham erover verdelen.
Vinaigrette kloppen van azijn, olijfolie, zout en peper. Er apart bij geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten