maandag 10 oktober 2011

Kalkoen onder een deegkorstje

hoofdgerecht voor 4 personen

350 gr kalkoenfiletreepjes
olie
50 gr spekreepjes
100 gr kippelevertjes
1 ui
1 steel prei
150 gr kleine champignons
tijm
majoraan
bloem
1/4 liter bouillon
2 eierdooiers
bladerdeeglapjes

Bak de kalkoenfiletreepjes in wat olie met de spekreepjes, kippelevertjes,
ui, prei, champignons, wat tijm en majoraan. Strooi er wat bloem over, voeg
in delen de bouillon toe en roer er van het vuur af 2 eierdooiers door.
Verdeel dit over 4 ovenschaaltjes. Snijd uit 1-2 bladerdeeglapjes 1 cm brede
repen en zet die met ei op de rand van de schaaltjes vast. Snijd uit 4
andere deeglapjes dekseltjes ter grootte van de ovenschaaltjes, druk die op
de deegranden, bestrijk ze met ei en zet de schaaltjes bij 200 C 35-40
minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten