maandag 10 oktober 2011

paté met appel en cranberries

(buffetgerecht, 8 personen)

2 kleine rode appels
2 eetlepels boter
1/2 ciabattastokbrood (225 gr)
150 gr roompaté
2 eetlepels cranberries (potje 350 gr, Ocean Spray)
keukenpapier
appelboor

Voorbereiden: Appels wassen en met appelboor klokhuizen eruit boren. Appels
elk in 4 plakken van ca 1 cm dik snijden. In koekepan boter verhitten.
Appelplakken op hoog vuur ca 2 minuten bakken, halverwege keren. Uit pan
nemen en op keukenpapier laten afkoelen (niet in koelkast zetten, omdat
boter dan stolt).
Ciabatta in 8 plakken snijden en die in de broodrooster lichtbruin rooste-
ren.
Bereiden: Ciabattaplakken dik besmeren met paté, appelplakken erop leggen en
garneren met cranberries.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten