maandag 10 oktober 2011

Provençaalse aardappeltaart

1 kg aardappelen
2 middelgrote uien
1 teentje knoflook
1 ei
1 theelepel rozemarijnnaaldjes
zout, versgemalen peper
olijfolie

Verwarm de oven voor op 200¯C.
Schil de aardappelen en rasp ze grof op een keukenrasp of in een foodproces-
sor.
Druk er met de hand het overtollige vocht uit en doe ze in een kom.
Snipper de uien, voeg ze bij de aardappelen en pers er de knoflook boven
uit.
Breek er het ei bij en meng alles met de fijngesneden of verkruimelde
rozemarijn en wat zout en peper door elkaar.
Vet een stenen of glazen quichevorm met een doorsnede van Ò 22 cm of een
lage ovenschaal goed met olie in.
Schep er het aardappelmengsel in en strijk de bovenkant glad.
Bedruppel met olie en zet de vorm ca 1 uur in de voorverwarmde oven tot de
bovenkant goudbruin en de binnenkant gaar is.
Zet de taart in de vorm op tafel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten