maandag 10 oktober 2011

Prei-gehakttaart

4-6 plakjes diepvries bladerdeeg
300 gr gehakt
50 gr doorregen spek in blokjes
600 gr prei
1 kleine ui
2 eieren
1 bekertje zure room
1 eetlepel olie
1 theelepel majoraan
1 eetlepel maïzena
boter
zout, peper
paneermeel
een springvorm van 24 cm doorsnede

Snijd de prei in ringen en was ze.
Snipper de ui.
Bekleed de beboterde vorm met het deeg, waarbij de randen van de deeglapjes
zijn bevochtigd en elkaar voor 1/2 cm overlappen en op elkaar zijn gedrukt.
Zet de vorm afgedekt in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200¯C.
Bak de blokjes spek in de olie langzaam uit en fruit daarna de ui glazig.
Doe het gehakt erbij, bak dit al omscheppend rul en bestrooi het met peper,
zout en majoraan.
Voeg de preiringen toe en roerbak tot de prei is geslonken.
Laat het mengsel in een vergiet uitlekken.
Bestrooi het deeg in de vorm dun met paneermeel en schep het gehakt-prei-
mengsel in de vorm.
Roer de maïzena door de losgeklopte eieren en klop de zure room erdoor
met een beetje peper en zout.
Schenk dit over het prei-gehaktmengsel uit.
Bak de taart 40 minuten op een rooster op 1 richel onder het midden van de
oven.
Dek de taart, als die te donker dreigt te worden, de laatste 10 minuten met
aluminiumfolie af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten