Gegratineerde mosselen met amandelboter
   Varkenshaas met madagascarsaus
   Gebakken selderij met kruidenpanade
   Groenten-blini's
   Citroen-puddinkjes
   Gegratineerde mosselen met amandelboter
   Voorgerecht voor 4 personen
   1 1/2 kg mosselen met 1 gesnipperde sjalot en 2 dl witte wijn afgedekt ca 5
   minuten al omschuddend koken tot schelpen open gaan. Dichte mosselen
   verwijderen. Van elke mossel helft van schelp verwijderen. Mosselen in
   ovenschaal op laag grof zeezout zetten. 50 gr Gemalen amandelen, zout,
   peper,
   3 eetlepels fijngesneden peterselie en 100 gr zachte boter mengen en over
   mosselen verdelen. Mosselen in op 250 C voorverwarmde oven ca 5 minuten
   gratineren. Bestrooien met fijngesneden rode peper.
   Varkenshaas met madagascarsaus
   Hoofdgerecht voor 4 personen
   300 gr tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. 2 Varkenshaas-
   jes (ca 300 gr) in plakken snijden. 3 Eetlepels boter verhitten en vlees aan
   elke kant 2-3 minuten bakken. Vlees met zout bestrooien. Vlees uit pan nemen
   en warm houden. Aanbaksels losroeren met 2 dl droge witte wijn. 2 Eetlepels
   iets gekneusde groene peperkorrels, zout en 1 1/4 dl crème fraiche erdoor
   roeren en saus ca 4 minuten koken.
   Varkenshaas serveren met tagliatelle en saus.
   Gebakken selderij met kruidenpanade
   Bijgerecht voor 4 personen
   1 geschilde knolselderij in 1 cm dikke plakken snijden en plakken halveren.
   Selderij 6-8 minuten koken, laten uitlekken en droogdeppen. Selderijplakken
   eerst door 1 losgeklopt ei halen en daarna in mengsel van 3 eetlepels
   geraspte citroenschil, 1 eetlepel fijngesneden rozemarijn, 60 gr geraspte
   parmezaanse kaas, zout en peper wentelen. Selderij in 3 eetlepels boter aan
   elke kant paar ca 3 minuten bakken.
   Serveren met sperziebonen en gebakken tomaten. Met rozemarijn bestrooien.
   Groenten-blini's
   Bijgerecht voor 4 personen
   Van 1 ei, 1 eidooier, 100 gr bloem, 2 dl melk, zout, peper en 25 gr gesmol-
   ten boter beslag kloppen. 25 gr Boter verhitten en 100 gr gemengde kleine
   blokjes groenten (bleekselderij en wortel) 10 minuten zachtjes bakken.
   Gebakken groenten met 100 gr uitgelekte maïs korrels (blik), 2 eetlepels
   fijngesneden bieslook en 2 eetlepels fijngesneden peterselie, zout en peper
   door beslag roeren. Van beslag in anti-aanbakpan kleine dikke pannekoekjes
   bakken.
   Citroen-puddinkjes
   Nagerecht voor 4 personen
   1 eetlepel zachte boter, 75 gr suiker, 20 gr bloem, 3 eetlepels citroensap,
   1 eetlepel geraspte citroenschil en 1/2 theelepel fijngesneden rozemarijn
   mengen. 2 Eidooiers met 2 dl melk loskloppen en door citroenmengsel kloppen.
   2 Eiwitten stijfkloppen en erdoor spatelen. Crème over 4 ingevette oven-
   schaaltjes verdelen. Schaaltjes in braadslede met kokend water zetten.
   Citroen crème in op 175 C voorverwarmde oven in ca 45 minuten goudbruin
   bakken. Met poedersuiker, gesuikerd viooltje en rozemarijn garneren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten