maandag 10 oktober 2011

Menu 5

Gegratineerde mosselen met amandelboter
Varkenshaas met madagascarsaus
Gebakken selderij met kruidenpanade
Groenten-blini's
Citroen-puddinkjes

Gegratineerde mosselen met amandelboter
Voorgerecht voor 4 personen

1 1/2 kg mosselen met 1 gesnipperde sjalot en 2 dl witte wijn afgedekt ca 5
minuten al omschuddend koken tot schelpen open gaan. Dichte mosselen
verwijderen. Van elke mossel helft van schelp verwijderen. Mosselen in
ovenschaal op laag grof zeezout zetten. 50 gr Gemalen amandelen, zout,
peper,
3 eetlepels fijngesneden peterselie en 100 gr zachte boter mengen en over
mosselen verdelen. Mosselen in op 250 C voorverwarmde oven ca 5 minuten
gratineren. Bestrooien met fijngesneden rode peper.

Varkenshaas met madagascarsaus
Hoofdgerecht voor 4 personen

300 gr tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. 2 Varkenshaas-
jes (ca 300 gr) in plakken snijden. 3 Eetlepels boter verhitten en vlees aan
elke kant 2-3 minuten bakken. Vlees met zout bestrooien. Vlees uit pan nemen
en warm houden. Aanbaksels losroeren met 2 dl droge witte wijn. 2 Eetlepels
iets gekneusde groene peperkorrels, zout en 1 1/4 dl crème fraiche erdoor
roeren en saus ca 4 minuten koken.
Varkenshaas serveren met tagliatelle en saus.

Gebakken selderij met kruidenpanade
Bijgerecht voor 4 personen

1 geschilde knolselderij in 1 cm dikke plakken snijden en plakken halveren.
Selderij 6-8 minuten koken, laten uitlekken en droogdeppen. Selderijplakken
eerst door 1 losgeklopt ei halen en daarna in mengsel van 3 eetlepels
geraspte citroenschil, 1 eetlepel fijngesneden rozemarijn, 60 gr geraspte
parmezaanse kaas, zout en peper wentelen. Selderij in 3 eetlepels boter aan
elke kant paar ca 3 minuten bakken.
Serveren met sperziebonen en gebakken tomaten. Met rozemarijn bestrooien.

Groenten-blini's
Bijgerecht voor 4 personen

Van 1 ei, 1 eidooier, 100 gr bloem, 2 dl melk, zout, peper en 25 gr gesmol-
ten boter beslag kloppen. 25 gr Boter verhitten en 100 gr gemengde kleine
blokjes groenten (bleekselderij en wortel) 10 minuten zachtjes bakken.
Gebakken groenten met 100 gr uitgelekte maïs korrels (blik), 2 eetlepels
fijngesneden bieslook en 2 eetlepels fijngesneden peterselie, zout en peper
door beslag roeren. Van beslag in anti-aanbakpan kleine dikke pannekoekjes
bakken.

Citroen-puddinkjes
Nagerecht voor 4 personen

1 eetlepel zachte boter, 75 gr suiker, 20 gr bloem, 3 eetlepels citroensap,
1 eetlepel geraspte citroenschil en 1/2 theelepel fijngesneden rozemarijn
mengen. 2 Eidooiers met 2 dl melk loskloppen en door citroenmengsel kloppen.
2 Eiwitten stijfkloppen en erdoor spatelen. Crème over 4 ingevette oven-
schaaltjes verdelen. Schaaltjes in braadslede met kokend water zetten.
Citroen crème in op 175 C voorverwarmde oven in ca 45 minuten goudbruin
bakken. Met poedersuiker, gesuikerd viooltje en rozemarijn garneren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten