maandag 10 oktober 2011

Camemberttaart met groenten en cashewnoten

8 velletjes bladerdeeg
300 gr broccoli
1 prei
olie
2 eieren
peper
ketjap (manis)
4 eetlepels slagroom
10 sprieten bieslook
100 gr (gezouten) cashewnoten
250 gr camembert

Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200¯C.
Snijd de roosjes van de stronken broccoli en snijd de stronken in plakjes.
Snijd de prei in stukken.
Bren de broccoli en de prei in een pan met weinig water aan de kook en laat
ze Ò 5 minuten zachtjes koken.
Spoel ze onder koud stromend water af en laat ze in een vergiet uitlekken.
Vet een springvorm met een beetje olie in en bekleed hem met het bladerdeeg.
Klop de eieren met de peper, de ketjap en de slagroom los, knip er de
bieslook boven fijn en roer die erdoor.
Snijd de camembert en de cashewnoten in stukjes.
Schep het groentenmengsel op de deegbodem, verdeel er de camembert over en
strooi als laatste de cashewnoten over de taart.
Bak hem in Ò 30 minuten in de oven bruin en serveer direct.
Lekker met een groene salade.

U kunt deze taart ook heel goed koud eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten