Amuse van zalm
   marsalabouillon met warme pesto-crostini
   paddestoelentaart
   scallopini all'herbe
   gorgonzola-torentjes
   rood fruitdessert
   Amuse van zalm
   (4 stuks)
   8 Premium crackers
   2 eetlepels boter
   2 grote plakken gerookte zalm
   2 theelepels zalmeitjes
   4 takjes dille
   Crackers bestrijken met boter. Zalm in vierkantjes van 5 x 5 cm snijden en
   op crackers leggen. (Eventuele zalmrestjes fijnsnijden en onder plakjes
   schikken.) Steeds 2 crackers verspringend op elkaar leggen. Garneren met
   zalmeitjes en dille.
   Marsalabouillon met warme pesto-crostini
   Voorgerecht (4 personen)
   1 liter runderbouillon (pot of tablet)
   12 Premium crackers
   3-4 eetlepels pesto alla Genovese (Grand'Italia)
   3 eetlepels geraspte belegen Goudse kaas
   1 eetlepel lichte sojasaus
   2 eetlepels Marsalawijn
   Bouillon aan de kook brengen. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Crackers
   bestrijken met pesto en bestrooien met kaas. Bouillon op smaak brengen met
   sojasaus en Marsala. Crackers onder hete grill in Ò 3 minuten gratineren tot
   kaas gesmolten is. Bouillon in 4 diepe borden scheppen en op rand van elk
   bord 3 crackers schikken.
   Paddestoelentaartjes
   Tussengerecht (4 personen)
   250 gr gemengde paddestoelen, kleingesneden
   1 sjalotje, gesnipperd
   35 gr boter
   25 gr bloem
   2 dl runderbouillon (van tablet)
   zout, peper
   citroensap
   1/2 eetlepel fijngesneden peterselie
   4 pasteibakjes (Jos Poell)
   voor het krokante laagje:
   4 Premium crackers, verkruimeld
   2 eetlepels geraspte kaas
   1 eetlepel koude boter, in blokjes
   Oven voorverwarmen op 200 ËC.
   In boter sjalot Ò 3 minuten zachtjes bakken.
   Paddestoelen Ò 5 minuten zachtjes meebakken. Met bloem bestrooien en 2
   minuten meebakken.
   Bouillon in gedeelten erdoor roeren tot glad gebonden saus ontstaat.
   Zout, peper, enkele druppels citroensap en peterselie erdoor roeren.
   Pasteibakjes volgens gebruiksaanwijzing in oven verwarmen.
   Grill voorverwarmen op hoogste stand.
   Warme ragoñt over bakjes verdelen. Crackers mengen met kaas en over ragoñt
   strooien. Boter in blokjes erop leggen. Bakjes Ò 5 minuten onder hete grill
   plaatsen.
 
   Scallopini all'herbe
   Hoofdgerecht (4 personen)
   2 grote varkenshaasjes
   mosterd
   8 Premium naturel crackers, verkruimeld
   4 eetlepels geraspte kaas
   2 eetlepels fijngesneden groene kruiden
   zout, peper
   40 gr boter
   Varkenshaasjes in plakken van 1 cm snijden. Plakjes dun bestrijken met
   mosterd. In bord crackers mengen met kaas, groene kruiden, zout en peper.
   Plakjes varkenshaas erdoor halen en Ò 30 minuten laten rusten. Boter
   verhitten en vlees in Ò 8 minuten aan weerszijden in hete boter bruin en
   gaar bakken.
   Varkenshaasjes in plakjes snijden en over borden verdelen.
   Serveren met tagliatelle en broccoli.
   Gorgonzola-torentjes
   Voor 4 personen
   100 gr zachte boter
   150 gr Gorgonzola
   1 eetlepel slagroom
   2 eetlepels cognac
   peper
   1 eetlepel pijnboompitten
   16 Premium crackers
   extra nodig: spuitzak met kartelmond
   Boter romig roeren met gorgonzola, slagroom, cognac en peper. Spuitzak met
   mengsel vullen. Kaascräme Ò 1 uur in koelkast leggen. Pijnboompitten in Ò 2
   minuten lichtbruin roosteren in droge koekenpan en op bord uitspreiden. Op
   crackers rozet kaascräme spuiten en hiervan 4 torentjes stapelen. Torentjes
   garneren met geroosterde pijnboompitten.
   Rood fruitdessert
   Dessert (4 personen)
   12 Premium naturel crackers
   150 gr rode bessengelei (Robbertson)
   200 gr gemengd rood fruit
   4 bolletjes cassis sorbetijs (Den Hertog)
   Crackers langs stippellijn met scherp gekarteld mes voorzichtig schuin
   doormidden snijden. In pan rode bessengelei met Ò 2 eetlepels water al
   roerend aan de kook brengen en Ò 2 minuten zachtjes laten koken. Gelei Ò 3
   minuten laten afkoelen en hiermee crackerdriehoekjes bestrijken. Rood fruit
   hierop stapelen en bestrijken met rest gelei. Op midden van dessertbordjes
   bol cassissorbet scheppen en fruitdriehoekjes hier omheen schikken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten