Omelet met feta
   Tartaar met artisjoksalade
   Preitaart met zongedroogde tomaat
   Gegrilde aubergine en paprika
   Panna cotta
   Omelet met feta
   Voorgerecht voor 4 personen
   10 eieren loskloppen met zout en versgemalen peper. In 1 eetlepel olijfolie
   van helft van losgeklopte eieren 1 omelet bakken. Als ei begint te stollen,
   100 gr blokjes feta over omelet verdelen en omelet dubbelslaan. Omelet
   voorzichtig verder bakken tot kaas gesmolten is. Op zelfde manier nog 1
   omelet bakken.
   Omelet warm serveren met rucola of sla.
   Tartaar met artisjoksalade
   Hoofdgerecht voor 4 personen
   Artisjoksalade:
   6 Artisjokharten (blik) laten uitlekken en in vieren snijden. Mengen met 2
   eetlepels olijfolie, 4 ansjovisfilets, 2 eetlepels kappertjes en 2 eetlepels
   fijngesneden kervel of peterselie.
   Tartaar:
   600 gr Tartaar mengen met 3 eidooiers, 4 theelepels Worcestershire sauce, 2
   gesnipperde sjalotjes, 2 theelepels mosterd, zout en peper. Tartaar over
   borden verdelen en iets aandrukken.
   Artisjoksalade eromheen scheppen.
   Serveren met geroosterd (rogge)brood.
   Preitaart met zongedroogde tomaat
   Bijgerecht voor 4 personen
   4 preien in ringen snijden. In pan 25 gr boter smelten. Prei, zout, peper, 1
   theelepel tijmblaadjes en Ò 1 dl water toevoegen. Prei 10-15 minuten smoren
   tot vocht verdampt is.
   Ingevette taartvorm (doorsnede 20 cm) met 10 gr suiker bestrooien. 50 gr
   Zongedroogde tomaten (op olie) in vorm leggen en prei erover verdelen. 4
   Plakjes bladerdeeg uitrollen tot cirkel van Ò 24 cm doorsnede en vorm ermee
   afdekken. Taart 20-30 minuten bakken in oven van 225 ËC.
   Taart op schaal storten.
   Gegrilde aubergine en paprika
   Bijgerecht voor 4 personen
   400 gr gepelde tomaten (blik), 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil, 2
   geperste knoflooktenen, 1 theelepel gemalen korianderzaad, zout en peper
   mengen. 2 Rode en 2 gele paprika's, in stukken, met olijfolie inwrijven en Ò
   30 minuten in oven op 200 ËC roosteren. Paprika 10 minuten in plastic zak
   laten afkoelen, ontvellen en warm houden. 2 Aubergines in plakken snijden en
   met 2 eetlepels olijfolie in grillpan Ò 8 minuten bakken.
   Paprika en aubergine met saus en geroosterd brood serveren.
 
   Panna cotta
   Nagerecht voor 4 personen
   2 1/2 dl slagroom en 2 1/2 dl koffieroom met 1 opengesneden vanillestokje en
   50 gr suiker aan de kook brengen en 15 minuten zachtjes koken. Vanille
   verwijderen. 4 Blaadjes gelatine in koud water 5 minuten weken, uitknijpen
   en van vuur af in warme vanilleroom oplossen. Laten afkoelen. Mengsel over 4
   met olie ingevette ÇÇnpersoons bakjes verdelen en in koelkast 3 uur laten
   opstijven.
   Panna cotta op bordjes storten. Garneren met pruimen en grofgehakte pist-
   achenootjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten