maandag 10 oktober 2011

Romige hamtaart met broccoli

(2 personen)

400 gr broccoli
100 gr gekookte ham
2 eieren
3/4 dl slagroom
50 gr geraspte oude kaas
zout, peper, nootmuskaat
boter om in te vetten
1 blikje gekoeld pizzadeeg (Danone)
1 Mozzarellakaasje

Verwarm de oven voor op 200¯C.
Snijd de broccoli in roosjes, kook deze in ruim water met zout in ca 3
minuten beetgaar, spoel ze in een zeef onder koud water af en laat ze
uitlekken.
Snijd de ham in reepjes.
Klop de eieren met de slagroom en de geraspte kaas los en voeg naar smaak
zout, peper en nootmuskaat toe.
Vet een lage taartvorm (doorsnede 20 cm) in en bekleed deze met 2/3 van het
pizzadeeg.
Schep de broccoli en de ham erin en schenk het eimengsel erover.
Snijd de Mozzarella in plakjes en leg die op de vulling.
Snijd de rest van het pizzadeeg in repen en maak hiervan een ruitpatroon
over de vulling.
Bak de taart onderin de oven in ca 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten