maandag 10 oktober 2011

Tomatenbouillon met basilicum

500 gr tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels boter
1 1/2 liter runderbouillon
1 bosje verse basilicum
versgemalen zwarte peper, zout
scheutje droge sherry

De tomaten in kokend water dompelen, de velletjes er met een scherp mesje
afhalen en ze in stukken snijden. De ui fijnhakken en samen met de knoflook
uit de pers in de verhitte boter goudgeel fruiten. De tomaatstukken en de
steeltjes van de basilicum erbij doen, de helft van de bouillon erbij
schenken en 15 minuten zachtjes laten koken. De massa door een zeef wrijven
en de rest van de bouillon toevoegen, aan de kook brengen en op smaak
afmaken met peper en eventueel zout. De basilicumblaadjes in reepjes snijden
en vlak voor het serveren door de bouillon roeren. De sherry
toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten