500 gr tomaten
   1 ui
   1 teentje knoflook
   2 eetlepels boter
   1 1/2 liter runderbouillon
   1 bosje verse basilicum
   versgemalen zwarte peper, zout
   scheutje droge sherry
   De tomaten in kokend water dompelen, de velletjes er met een scherp mesje
   afhalen en ze in stukken snijden. De ui fijnhakken en samen met de knoflook
   uit de pers in de verhitte boter goudgeel fruiten. De tomaatstukken en de
   steeltjes van de basilicum erbij doen, de helft van de bouillon erbij
   schenken en 15 minuten zachtjes laten koken. De massa door een zeef wrijven
   en de rest van de bouillon toevoegen, aan de kook brengen en op smaak
   afmaken met peper en eventueel zout. De basilicumblaadjes in reepjes snijden
   en vlak voor het serveren door de bouillon roeren. De sherry
   toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten