maandag 10 oktober 2011

Appel-amandeldessert

nagerecht voor 4 personen

1 dl amaretto (amandellikeur)
100 gr rozijnen
4 goudrenetten
50 gr amandelsnippers
2 eetlepels suiker
kaneel
sap van een 1/2 citroen
1 eidooier, losgeklopt
6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
(vanille) roomijs

VOORBEREIDEN: likeur verwarmen. Rozijnen erin laten wellen. Geschilde appels
in blokjes snijden. Met rozijnen, amandelsnippers, suiker, kaneel en
citroensap mengen. In beboterde platte ovenschaal doen. Bladerdeeg op elkaar
uitrollen tot grote lap. Appelmengsel bedekken, randen instoppen. Deksel
versieren met uit restjes gesneden appel. Afgedekt in koelkast zetten.
BEREIDEN: oven voorverwarmen op 225 C. Deeg bestrijken met eidooier. In
oven in Ò 20 minuten goudbruin bakken. Uit oven iets laten afkoelen.
LAATSTE HAND: bolletjes ijs op bovenkant scheppen. Snel opdienen.
Idee: ook leuk in 1-persoons ovenschaaltjes. Zonder amaretto ook heerlijk
voor kinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten