nagerecht voor 4 personen
   1 dl amaretto (amandellikeur)
   100 gr rozijnen
   4 goudrenetten
   50 gr amandelsnippers
   2 eetlepels suiker
   kaneel
   sap van een 1/2 citroen
   1 eidooier, losgeklopt
   6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
   (vanille) roomijs
   VOORBEREIDEN: likeur verwarmen. Rozijnen erin laten wellen. Geschilde appels
   in blokjes snijden. Met rozijnen, amandelsnippers, suiker, kaneel en
   citroensap mengen. In beboterde platte ovenschaal doen. Bladerdeeg op elkaar
   uitrollen tot grote lap. Appelmengsel bedekken, randen instoppen. Deksel
   versieren met uit restjes gesneden appel. Afgedekt in koelkast zetten.
   BEREIDEN: oven voorverwarmen op 225 C. Deeg bestrijken met eidooier. In
   oven in Ò 20 minuten goudbruin bakken. Uit oven iets laten afkoelen.
   LAATSTE HAND: bolletjes ijs op bovenkant scheppen. Snel opdienen.
   Idee: ook leuk in 1-persoons ovenschaaltjes. Zonder amaretto ook heerlijk
   voor kinderen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten