maandag 10 oktober 2011

Griekse tonijntaart met geitenkaas

(4-6 personen)

2 blikjes croissantdeeg
2 eetlepels olie
750 gr uien in dunne ringen
2 geperste teentjes knoflook
2 eetlepels fijngehakte peterselie
2 blikjes tonijn op olie, uitgelekt en verbrokkeld
3 eieren
1 dl room
zout, peper
100 gr geraspte feta
100 gr geraspte Hollandse geitenkaas
een Springvorm van 24 cm

Verwarm de oven voor op 200¯C.
Rol het deeg uit tot een ronde lap van 34 cm en bekleed de vorm ermee.
Bak de ui en knoflook 10 minuten in de olie.
Schep er de peterselie en de tonijn door en schep het mengsel in de vorm.
Roer de eieren, melk, zout, peper en kaas door elkaar en schenk dit over de
vulling.
Bak de taart in de oven in 35 minuten goudbruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten