maandag 10 oktober 2011

pompoensoep

voorgerecht voor 4 personen

een stuk pompoen van 750 g
2 preien in dunne ringen
1 eetlepel milde kerrie
1/4 theelepel gemalen kruidnagel
25 gr boter
250 gr geschilde aardappelen in blokjes
1 liter volle melk
1 kippebouillontablet
1 1/4 dl cräme fraåche
zout, peper
3 eetlepels grofgeplukte kervel of peterselie
75 gr geraspte belegen kaas

De pompoen schillen, pitten en vezels verwijderen en het vruchtvlees in
blokjes snijden. De prei met de kerrie en de kruidnagel in de boter ca 5
minuten zachtjes bakken. De pompoen en de aardappelen ca 5 minuten meebakken.
De melk en bouillontablet toevoegen en zonder deksel ca 25 minuten zachtjes
laten koken. De soep pureren en in een schone pan terugschenken. De cräme
fraåche, zout en peper erdoor roeren en de soep verwarmen. Voor het serveren
met kervel bestrooien. De kaas en bladerdeegstengels met komijn erbij
serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten