voorgerecht voor 4 personen
   een stuk pompoen van 750 g
   2 preien in dunne ringen
   1 eetlepel milde kerrie
   1/4 theelepel gemalen kruidnagel
   25 gr boter
   250 gr geschilde aardappelen in blokjes
   1 liter volle melk
   1 kippebouillontablet
   1 1/4 dl cräme fraåche
   zout, peper
   3 eetlepels grofgeplukte kervel of peterselie
   75 gr geraspte belegen kaas
   De pompoen schillen, pitten en vezels verwijderen en het vruchtvlees in
   blokjes snijden. De prei met de kerrie en de kruidnagel in de boter ca 5
   minuten zachtjes bakken. De pompoen en de aardappelen ca 5 minuten meebakken.
   De melk en bouillontablet toevoegen en zonder deksel ca 25 minuten zachtjes
   laten koken. De soep pureren en in een schone pan terugschenken. De cräme
   fraåche, zout en peper erdoor roeren en de soep verwarmen. Voor het serveren
   met kervel bestrooien. De kaas en bladerdeegstengels met komijn erbij
   serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten