maandag 10 oktober 2011

Bladerdeegtaartjes met camembert en sla

4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
2 (rode) uien
2 (scharrel)eieren
4 eetlepels melk
zout, peper
200 gr camembert
2 eetlepels olie
1 eetlepel azijn
1 eetlepel gesneden bakgember
1 zakje sla-melange (100 gr)
(1/2 eetlepel boter om in te vetten
1 eetlepel bloem om te bestuiven)
4 lage taartvormpjes (doorsnede Ò 10 cm)
aluminiumfolie
een deegroller

Verwarm de oven voor op 200¯C.
Laat de plakjes bladerdeeg in Ò 10 minuten ontdooien.
Pel intussen de uien en snijd ze in dunne ringen.
Klop in een kom de eieren met de melk, zout en peper los.
Snijd de camembert met een natgemaakt mes in plakjes.
Vet de vormpjes in.
Bestuif het aanrecht en de deegroller met bloem.
Rol de plakjes bladerdeeg tot vierkanten van Ò 16 x 16 cm uit en bekleed de
vormpjes met elk 1 plakje bladerdeeg.
Snijd overtollig deeg langs de randen weg.
Verdeel de plakjes camembert over de vormpjes en leg de uiringen erop.
Schenk het eiermengsel in de vormpjes.
Bak de taartjes in het midden van de oven in Ò 25 minuten lichtbruin en gaar
en laat ze dan Ò 10 minuten in de vormpjes afkoelen.
Neem ze uit de vormpjes en laat ze op een taartrooster verder afkoelen.
Zet de taartjes tot gebruik afgedekt in de koelkast (of diepvries).
Verwarm de oven voor op 200¯C.
Dek de taartjes met aluminiumfolie af en verwarm ze 15-20 minuten in het
midden van de oven.
Klop intussen de olie en azijn in een kommetje tot een sausje, roer de
gember erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Neem de taartjes uit de oven en haal ze uit de vormpjes.
Zet op 4 borden elk 1 taartje, verdeel de sla erover en schep het sausje
erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten