maandag 10 oktober 2011

Aardappel-mozzarellataart

400 gr stevige geschilde aardappelen
1 gehalveerd teentje knoflook
5 plakjes bladerdeeg
500 gr vleestomaten in plakjes
2 bolletjes mozzarella in plakjes
zout, peper
1 eetlepel basilicum (diepvries)
45 gr geschaafde amandelen of pijnboompitten
verse basilicum
een quichevorm van 24 cm doorsnede

Kook de aardappelen gaar en snijd ze in plakjes.
Verwarm de oven voor op 200¯C.
Wrijf de vorm met knoflook in.
Rol het deeg uit tot een ronde lap van 28 cm en bekleed de vorm ermee.
Leg de aardappelen, de tomaten en de mozzarella om en om dakpansgewijs in de
vorm en strooi er Zout, peper, basilicum en de amandelen over.
Bak de taart in de oven in 25 minuten goudbruin.
Garneer met basilicum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten