maandag 10 oktober 2011

Hartige taart met noten, spitskool en gehakt

(4-6 personen)

10 plakjes bladerdeeg (diepvries)
100 gr studentenhaver
1 ui
20 gr boter
400 gr rundergehakt
2 eetlepels hot ketchup
peper, zout
150 gr panklare spitskool
3 eetlepels paneermeel
3 stevige bananen
1 ei

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Hak de studentenhaver grof.
Pel en snipper de ui.
Verhit de boter en fruit de ui Ò 2 minuten.
Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend met een vork rul en gaar.
Schep de studentenhaver en de ketchup door het gehakt en breng het op smaak
met peper en zout.
Neem het gehakt uit de pan.
Bak de spitskool Ò 7 minuten in het braadvet en breng het op smaak met zout.
Verwarm de oven voor op 200¯C.
Leg 7 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van Ò 36 cm.
Bekleed hiermee een ingevette springvorm van 24 cm en prik met een vork
gaatjes in de bodem.
Strooi het paneermeel over de bodem en schep er de kool op.
Pel de bananen, snijd ze in plakjes en verdeel alle plakjes banaan over de
kool.
Schep het gehaktmengsel erop.
Leg de rest van de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde
lap van Ò 24 cm.
Dek hiermee de taart af en druk de randen goed vast.
Prik met een houten prikker wat gaatjes in de deksel, zodat tijdens het
bakken de lucht kan ontsnappen.
Garneer het 'deksel' eventueel met uit de restjes bladerdeeg gestoken
figuurtjes.
Klop het ei los en bestrijk de taart hiermee.
Bak de taart in het midden van een op 200¯C voorverwarmde oven in Ò 30
minuten goudbruin en gaar.
Lekker met een frisse salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten