maandag 10 oktober 2011

Zuurkooltaart met geitenkaas en bieslook

5 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
3 eetlepels paneermeel
250 gr kipfilet in stukjes
1 gesnipperde ui
1 rode paprika in stukjes
300 gr goed uitgelekte wijnzuurkool
25 gr boter
1 bekertje cräme fraåche (125 ml)
2 eetlepels Dijonmosterd
4 eieren
peper, zout
50 gr geraspte harde geitenkaas (bijvoorbeeld Apetina)
enkele sprietjes bieslook

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar, rol ze op een met bloem bestoven
werkvlak uit tot een ronde lap van ca 28 cm doorsnede en bekleed daar een
ingevette lage taartvorm met een doorsnede van ca 24 cm mee.
Bestrooi de bodem met paneermeel en zet de vorm tot het gebruik koel weg.
Verwarm de oven voor op 200¯C.
Verhit de boter in een braadpan en bak de stukjes kip al omscheppend in ca
10 minuten goudbruin.
Bak de ui en de paprika 2 minuten mee.
Voeg de cräme fraåche en de mosterd toe en breng dit al omscheppend aan de
kook.
Snijd de zuurkool fijn en schep die door het kipmengsel.
Laat het mengsel afkoelen en schep het daarna in de vorm.
Klop de eieren met peper en zout naar smaak los en schenk ze over de
zuurkool.
Strooi de kaas erover en bak de taart in de oven in ca 40 minuten goudbruin
en gaar.
Bestrooi hem met fijngesneden bieslook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten